نخستین مسابقه سراسری کارتون شهر هوشمند :
این مسابقه در آبان و آذر ماه سال ۹۹ انجام شد و پس از انجام مراحل داوری و انتخاب آثار برگزیده مراسم مجازی معرفی برگزیدگان یازدهم بهمن ۹۹ برگزار شد.
هدف از برگزاری این مسابقه شناساندن مفاهیم شهر هوشمند از نگاه هنرمندان کارتونیست بود. در واقع آنچه انتظار می رفت مورد توجه کارتونیستها قرار بگیرد، صرفا ابزار رسیدن به شهر هوشمند (مانند تکنولوژیهای IT) نیست بلکه پرداختن به ایدهآلی از شهر هوشمند است.
شهر هوشمند: شهر هوشمند، شهری پایدار و نوآور است که از فناوریهای دیجیتالی و ارتباطی نوظهور- نظیر نسل پنجم ارتباطات(۵G)، هوش مصنوعی (AI) ، اینترنت اشیا(IOT)، زنجیره بلوکی (بلاک چین)- و سایر ابزارهای مرتبط برای ارتقا کیفیت زندگی (QOL)، بهره وری عملیات و خدمات شهری و رقابتپذیری استفاده میشود.در یک شهر پایدار این امکان وجود دارد که نسل فعلی، نیازهای خود را بدون سوء استفاده از منابع نسل آینده، برطرف سازد.در شهر زیستپذیر، میزان «کیفیت زندگی» شهروندان در یک شهر یا منطقه به صورت روز افزون افزایش مییابد.
محورهای مسابقه:
محور اول: شهروند هوشمند و خدمات دیجیتالی: دربردارنده طرحهایی از جنس اهرمهای هوشمندسازی با رویکرد یکپارچهسازی خدمات دیجیتال شهروندی درون و برون شهرداری و همچنین، ارتقای مشارکت شهروندان و برقراری تعامل با آنان در حوزه مدیریت شهری است.
محور دوم: شهر نوآور: از جنس اهرمهای هوشمندسازی شهر بوده و در راستای هدایت جریان نوآوری توسط شهرداری، ایفای نقش فعالانه در زیستبوم نوآوری شهری و ایجاد یک شبکه مشارکتی عرضه-تقاضا بین ذیاثران مختلف نوآوری در شهر در نظر گرفته شده است.
محور سوم: مدیریت هوشمند حملونقل درونشهری: از حوزههای عملیاتی هوشمندسازی شهری بوده و توسعه خدمات هوشمند جابجایی در سطوح شهروندان و سامانههای مدیریت ترافیک و همچنین، بهرهگیری از ابزارهای قانونی و مالی برای توسعه راهحلهای حملونقل شهروند محور غیرموتوری و وسایل نقلیه مبتنی بر انرژیهای پاک را دنبال مینماید.
محور چهارم: توسعه خدمات ایمنی، انرژی و محیط هوشمند: ناظر به حوزههای عملیاتی شهرداری در قالب ارایه خدمات بهتر از طریق مدیریت پسماند در سطح شهر، پایش محیط زیست شهری، بهینهسازی مصرف آب و انرژی و در نهایت، ارتقاء توان مدیریت بحران و افزایش تابآوری شهر در مواجهه با حوادث و بلایا طراحی شده است.
محور پنجم: تحول دیجیتالی شهرداری: ناظر به حوزههای عملیاتی شهرداری است. ایجاد دسترسی باز و اشتراکی به دادههای شهری، ارتقای شفافیت، هوشمندسازی و غیرحضوری نمودن خدمات شهرسازی، بهکارگیری ابزارها و راهکارهای هوشمندسازی مورد نیاز سازمانها و نهادهای شهرداری و در نهایت، توسعه زیرساختهای ارتباطی، پردازشی، سختافزاری، نرمافزاری، دادهای و شبکه پرداخت؛ از موضوعات کلیدی مطرح در این محور محسوب میشود.
تعداد شرکت کنندگان و جوایز مسابقه :
این مسابقه با استقبال گسترده هنرمندان روبرو شد و نزدیک به ۱۶۰ اثر به دبیرخانه مسابقه ارسال شد که از این بین ۷۲ اثر وارد بخش نهایی مسابقه شده و مورد ارزیابی و داوری قرار گرفتند که در نهایت ده اثر به عنوان برگزیدگان این مسابقه انتخاب شدند.
گفتنی است که جوایز زیر به برگزیدگان مسابقه اهدا شد:
نفر اول: لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون تومان
نفر دوم: لوح تقدیر و مبلغ ۳ میلیون تومان
نفر سوم: لوح تقدیر و مبلغ ۲ میلیون تومان
نفرات چهارم تا هشتم: لوح تقدیر و مبلغ ۱ میلیون تومان
آثار برگزیده:

نفر اول: مهدی عزیزی

نفر دوم: احسان گنجی

نفر سوم: پویا عبدلی
دیگر نفرات برگزیده:
علی قناعت – علی میرایی – مجتبی فیضی – محمدحسین اکبری – محمود نظری – مهدیه صباغ کار – مهناز یزدانی
